Cosmetics

Kompletna rutina za savršeno hidratiziranu kožu lica zimi

O lijepoj i ujednačenoj koži lica ne možemo govoriti bez jedne stvari, a to je hidratacija. Riječ je o pojmu koji se često ističe za vrijeme ljetnih mjeseci kada drastično pada njezin nivo u koži zbog visokih temperatura, no zadržati optimalnu razinu hidratacije veliki je izazov i zimi…
Niske temperature, suhi zrak u grijanim prostorijama i vjetar poznati su neprijatelji zdrave kože. Također, za razliku od ostatka tijela koji grijemo omiljenim modnim komadima, koža lica prva je na udaru svih vanjskih neprilika, a što se najbolje može vidjeti po njezinom suhom izgledu nerijetko popraćenim osjećajem zatezanja, perutanja i peckanja. Kako doskočiti ovom problemu? Fokus svakodnevne skincare rutine bi trebao biti na hidrataciji, odnosno proizvodima koji neće svojim aktivnim formulama isušivati kožu lica, već će na nju djelovati poput ‘čaše vode’. Za održavanje kože hidratiziranom ključna su tri vrlo jednostavna koraka!
Prvi korak je naravno temeljito čišćenje kože lica. Iako je cilj uklanjanje svih nečistoća sa same kože, proizvodi koje pri tom koristimo ne bi smjeli biti grubi i isušivati samu kožu, a što se nerijetko događa zbog često agresivnog sastava. ‘ard gel za umivanje s kamilicom i skidanje šminke neće isušiti niti iritirati kožu zahvaljujući visokoj koncentraciji hidrolata rimske kamilice. Ovaj gel ima protuupalno djelovanje te u jednom potezu uklanja svu šminku, pa čak i najtvrdoglaviju maskaru, bez peckanja i zatezanja kože. Zbog toga je prikladan za svaki tip kože lica jer je istovremeno nježan i učinkovit. Nadalje, ovu rutinu najbolje je zaključati drugim korakom, a to je ‘ard hidratantna krema za lice s kamilicom. Ova krema savršeno obnavlja suhu i oštećenu kožu te je idealna i kao dio anti age routine jer sadrži hidrolizirani elastin i kolagen. Također, s vremenom će postati i vaša omiljena okoloočna krema jer svakom pogledu vraća svjež, odmoran izgled. Nadalje, da bi rutina bila kompletna, ovisno o tipu kože napravite jednom do dva puta tjedno piling. ‘ard piling za lice I usne u kremi s kamilicom sjajan je za uklanjanje mrtvih stanica kože lica, njezinu cirkulaciju te će pružiti koži nahranjen, blistav izgled!
Uz rutinu od svega nekoliko koraka i s kvalitetnim proizvodima, hidratacija kože lica više neće biti nikakav izazov!

Udio

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *